Reclame google

Inversarea polilor magnetici ai Pamantului 2012

pun disclaimeru` la inceput pentru cei care stiu doar povestile cu Noe spuse de bunici si care se sfiesc sa puna mana pe carte: nu credeti tot ce cititi, mai si ganditi. drept e ca esti limitat doar de ceea ce stii, dar depasiti-va situatia, iesiti din cutie. abia cand stii multe realizezi cat stii de putine.

Inversarea polilor magnetici ai Pamantului [articol tradus]
Posibile consecinte ale scaderii campului magnetic. Cat va dura reducerea la zero? Va fi o reducere totala? O sa incepem sa plutim?

de Mary-Sue Haliburton
Pure Energy Systems - Noutati

Vazand cutremure puternice, cum ar fi cel din 26 decembrie 2004, evenimentul care a declanşat dezastrul tsunami, oamenii au căutat cauze posibile pentru aparentă de instabilitate din scoarţa terestră. Agitatii care prezic sfarsitul lumii şi cercetătorii cred că inversarea anticipata si iminente a câmpului magnetic al Pământului poate fi un indiciu semnificativ pt aceste evenimente.

Oamenii de stiinta au observat modificări în miscarea campului magnetic al Pământului care au avut loc atat recent, ca şi în trecut. website-ul NASA oferă o hartă care arată migraţia treptată a polului N magnetic într-un secol şi jumătate. Deoarece mai mult de 300ani au trecut de la ultima inversare, comparativ cu timpul scurs de la inversarea precedenta, unii cred ca poate fi o întârziere pentru următoarea inversare. (1,2) Cu toate acestea, deşi intervalul dintre inversari poate fi mai scurtă, de ex 5000 de ani, el poate fi de asemenea 50 de milioane de ani. Nu pare a avea vreo logica acest comportament.

Este nu numai direcţia, ci şi forţa acestui câmp magnetic care poate fi un motiv de îngrijorare. În timpul dinosaurilor, gravitatia era aproximativ 2,5 Gauss, adica 80% mai puternic decât este acum. Aceasta ar putea să fi fost unul dintre motivele desvoltarii gigantice a formelor de viaţă. Acum este acceptat faptul că un eveniment catastrofic dus la sfârşitul domniei reptilelor gigantice. Cu toate acestea, ele nu au re-evoluat la dimensiuni echivalente. Şi dispariţia "mega-faunei" în timpurile noastre este în continuare considerată a fi un mister. Mastodontii şi mamutii ar fi privit in jos la elefantii de azi. De ce sunt atat de putine animale mari terestre azi?

Dimensiunea medie mai redusa a animalelor de azi poate fi cauzată de stabilirea Pamantului spre o "gravitatie statica" (spre deosebire de "gravitatia pulsata"). Mii de ani în urmă, chinezii au descoperit curgerea fluxurilor bio-electrice de energie cunoscute ca "meridiane", au învăţat că magnetismul produce vigoare in viata biologica. Ei au folosit roci magnetice în tratamentul medical. În secolul trecut a existat o continuare a declinului câmpului magnetic al Pământului cam cu inca 5%, pana la doar 0,5 Gauss. Dr. Decan Bonlie a identificat un siundrom de deficienta magnetica ce rezultă din stresul biologic cauzat de diminuarea acestei "energii de bază" pentru viaţă. (3)

Diminuarea magnetismului Pământului este unul dintre factorii care se crede că sunt predictivi pentru inversarea polilor magnetici. Aceasta inversare de câmp magnetic a avut loc în trecut si este confirmată în geologie. Ce nu este clar este cum anume se face tranziţia, şi ce se întâmplă cu viaţa existenta in acest timp.

Câmpul magnetic scade pana la zero Gauss? Multe previziuni pornesc din aceasta teorie. Dispozitivele electronice ar fi toate la risc: poate aparea deteriorarea sau pierderea completă, toti sateliţii artificiali si pana la statia orbitala vor cadea sau se vor pierde in spatiu. Efectele asupra formelor de viaţă ar putea varia: păsările migratoare şi pierd simtul de orientare, sistemului imunitar intra in declin, chiar şi pe scară largă apar cancere induse de radiaţiile care nu mai sunt oprite de magnetosfera.

Pierzand apararea magnetica, atmosfera s-ar extinde si ar deveni mai subţire, eventual pana la o presiune care sa conducă la rau de altitudine aproape de nivelul marii. Nu mai sunt filtrate radiaţiile cosmice si ar omori dacă nu toate, cele mai multe creaturi vii de pe suprafata. Numai cei care trăiesc în adâncime in pesteri ar fi in siguranta. Acest scenariu a solicita construirea unor baze subterane în speranţa de a supravietui.

Contracarand acestă viziune înspăimântătoare, NASA anticipează că mai degrabă decât declin pana la zero Gauss, câmpul magnetic ar deveni dezordonat. Astfel că, este posibil pentru scurt timp sa fie mai mult de un pol nord şi un pol sud pe planetă. Această poziţie oficială ştiinţifica afirmă că magnetosfera, care ne apara de radiaţii cosmice nu ar dispărea în întregime. Astfel, în timp ce ar fi tulburate comunicaţiile şi poate uneori complet intrerupte, omul ar găsi modalităţi de a supravieţui. Cu toate acestea, există în rândurile agitatilor unii care atrag atentia asupra marii anomalii magnetice din Atlanticul de Sud şi deteriorarea satelitilor artificiali in acea regiune de radiaţia cosmica atribuită diminuarii magnetosferei de protecţie. (4)

Teoria inversarii dezordonate este susţinută de probe geologice precum că la ultima inversare declinul nu a fost total. Fluxurile de lava solidificata la Steen's Mountain în timpul unui proces de inversare de lungă durată arată că polii magnetici au traversat peste ecuator de trei ori. Deşi forţa magnetica a fost redusa la aproximativ 20% din maxim, nu există nici o evidenţă faptul că acesta a scăzut de la zero Gauss în timpul acestei perioade de tranziţie. (5)

In acest moment teoria că activitatea miezului exterior de fier topit generează câmpul magnetic domină gândirea ştiinţifică. Furtunoasa activitate adânc în miezul extern al pământului se crede că e completata de convectia lavei topite pentru a genera câmpul magnetic al planetei. Astfel de miscari violente in manta ar putea afecta de asemenea si posibil perturba scoarţa terestră provoacand cutremure.

Cu toate acestea, nu există o teorie alternativa a modului în care câmpul magnetic este generat. În articolul său, "Originea campului magnetic al Pamantului ", Ernest McFarlane evidenţiază lacune în materia de fier topit - teoria convectiei. El propune un sistem electronic de celule într-o bază de metal cristalina cu zone fierbinţi de metale grele eliberând particule alfa şi beta. Având în vedere temperatura ridicata particulele alfa nu sunt în măsură a se combina cu electroni liberi. "În consecinţă este produs un curent de electroni fiind stabilite condiţiile pentru generarea de curent în buclele în miezul intern si extern. ... Câmpurile magnetice sunt produse ca o consecinţă, în conformitate cu regula mainii drepte, parte din teoria electromagnetică (Lorentz)." (5)

Care este teoria corecta? S-ar putea sa aflam din experienta directa inainte de a ne pune de acord, având în vedere teoriile conflictuale şi modele pe computer. Dinamica actuală poate să includă aspecte legate de ambele, sau noi aspecte ce nu sunt încă pe deplin dezvoltate.

Soarele isi schimba polii magnetici la fiecare 11 ani, in sens orar, de-a lungul uniu an solar. Urmatorul schimb solar este programat în 2012. Directiile de flux magnetic pornesc spre Sudul solar din Petele solare, care sunt bucle magnetice intense aproape de Ecuatorul de soarelui, de-a lungul "meridianelor magnetice" spre polul nord magnetic şi vice-versa. Pe masura ce se acumuleaza sarcinile in sens opus, la poli campul scade pana cand in final va predomina noua conformatie data de inversarea polilor.

Cercetătorii subliniaza că heliosphera nu dispare în timpul acestei inversari. Petele solare sunt noduri magnetice intense, mult mai puternic decât campul obisnuit al stelei, care continua sa se ‘raspandeasca’ în spirală chiar şi atunci când principalul dipol dispare pentru scurt timp. Deşi inversarea magnetica solara nu este complet inteleasa, sonda spatiala Ulysses a trimis înapoi date detaliate care au furnizat răspunsuri la multe întrebări. (6)

Mecanismul care controlează inversarea campului pământului poate să nu se bazeze pe principii similare. Macar pentru faptul ca planetele nu par a avea echivalente ale Petelor solare [avem si noi vortexuri, se stie]. McFarlane mentioneaza posibilitatea existenteiu a mai mult de un pol nord si sud iar circa 10% din câmpul total fiind implicat în campuri mai mici suplimentare. Dacă aceste campuri magnetice minore subordonate preiau mai mult din activitatea campului magnetic principal aflat in declin, acestea ar putea deveni destul de active pentru a susţine o magnetosfera temporara suficienta de protecţie minimală a biosferei, chiar dacă principalul camp al dipolului Nord-sud scade la zero Gauss. Acest lucru ar putea fi important pentru supravieţuirea noastră, ca şi lava de la Steen's Mountain care indică faptul că fluxurile de inversare au durat 4500 de ani pentru a fi complete! (5)

Implicaţiile pentru omenire - necesarul de energie

Indiferent dacă câmpul magnetic este produs de miscarea metalului topit sau de curentul dinamic al buclelor de electroni, sau o combinaţie a acestor şi a altor factori, o inversare a polilor magnetici poate fi semnificativa pentru cautare unor modatlitati pentru generarea de energie şi transport ecologice. Dacă anomaliile magnetice ale pământului devin mai frecvente sau sunt concentrate in anumite zone, am putea vedea o întrerupere a reţelelor electrice existente, chiar şi fără expansiunea dramatică a atmosferei şi de radiaţii dăunătoare pentru viaţa şi computere.

PES Network Inc vrea să încurajeze oamenii în toate regiunile geografice de a participa colectarea datelor şi de raportare a miscarii polului magnetic. O comunitate virtuala s-a format prin directorul de la pagina PESWiki.com special creata în acest scop. Se recomandă ca mai întâi să stabilească o "linie de bază", prin determinarea exactă a nordului magnetic citit pentru locaţia dvs., şi raportarea de numărul de grade şi direcţia oricarei devieri de la aceasta pozitie citita. Dacă puteţi accesa domeniul echipamentelor pentru a determina si intensitatea campului, de asemenea date suplimentare în acest sens ar fi de mare interes.

Aceste date pot fi utile în a ajuta cercetătorii şi inventatorii sa testeze toleranţa tehnologiilor care folosesc “zero-point energy”, functionarea motoarelor magnetice şi alte noi generaţii de sisteme in astfel de situaţii potrivnice. Cum s-ar putea sa ajungem sa fim martori la aceste schimbari, perturbarea magnetica durand o anume perioadă de timp, va trebui să ştim dacă noile sisteme vor fi robuste în condiţiile inversarii polilor magnetici.

Cetăţenii obişnuiţi de obicei nu au acces la instrumente care să le permită să examineze în straturile mai profunde ale planetei, nici de atmosfera de mare inaltime, nici magnetosfera în spaţiu. Cu toate acestea, dacă mai multe persoane colecteaza observaţii privind direcţia câmpul magnetic din diferite locatii de pe întreg continentul America de Nord, şi într-adevăr în întreaga lume, aceste date pot deveni relevante în mai multe moduri decât pentru a alimenta teoriile de “sfarsitul lumii”.

Subiectul este complex, şi oricare scenariu poate fi pe cale să apară, unele persoane au luat notă de neobişnuit de mari fluctuaţii în poziţia aparenta comuna a polului nord magnetic. Folosind un compas stationar, un individ din vestul Canadei a observat zece grade variaţie în termen de câteva zile. Aceasta a fost atât de neobişnuit, astfel că fiind preocupat de o eventuala schimbare bruscă a campului, el a descris şi a publicat observaţiile sale, şi a cerut informatii.

Nimeni altcineva nu a mai observat o variatie atat de rapida.

Imprumutand un compas cu apa foarte sensibil, el a explorat zona, descoperind că acest lucru a fost într-adevăr o anomalie foarte localizată în care s-a întâmplat sa se afle casa sa. Vezi înregistrarea sa pe link-ul de mai jos. (8) El presupune acum că fenomenul poate fi un vortex legat de apropiera de vulcanul stins numit Muntele Ida. (9) Vortixuri au fost cunoscute să în zonele de munti vulcanici şi în trecut, unele devenind obiective turistice [datorita fenomenelor neobisnuite pe care le prezinta – cauta vortex].

Observaţiile individuale sunt de valoare, dar trebuie să fie echilibrate de date suplimentare de la o zonă geografică mult mai largă. Astfel agitatia starnita de inversarea bruscă a polilor poate fi lasata la o parte, iar fenomenul anomaliilor studiat asa cum este.

Ted Twietmeyer este unul din cei ce fac apel la voluntari pentru a se alătura într-un efort non-profit (10) de a urmări evolutia polilor magnetici - sau aparenta lor schimbare. Ar fi potrivit a se studia cateva sinteze si link-uri la aceste date mai sus-menţionate, aflate pe directorul PESWiki.

Bibliografie in limba engleza:

1. Article describes magnetic pole migration and related theories, with numerous diagrams.
2. The geodynamo: cateva diagrame interesante ale variatiilor in intensitatea campului magnetic.
3. Dr. Bonlie's concepts of the energy base for biological life, including paleomagnetics.
4. Huge magnetic anomaly in South Africa, and satellite damage suggests that magnetosphere is weakening.
5. McFarlane's alternative magnetic-field theory based on electrodynamics.
6. sun reversals Descrierea inversarii campului magnetic solar cu diagrame.
7. General electrical theory about solar system.
8. anomalii locale magnetice in Columbia Britanica
9. " Vortexul de la Mount Ida, Columbia Britanica ". (va urma un raport).
10. magnetic-pole-shift-may-be-underway
11. Article on magnetic anomalies for download





Additional Links



  • Ocean rift magnetic anomaly - Robert J. Distinti presents theory that doesn't use any form of pole-reversal to explain the paleomagnetic evidence.

  • Canada Loses Magnetic North Pole - After centuries in Canada, the roaming magnetic North Pole has crossed into international waters, en route to Siberia. (Edmonton Journal; June 9, 2005)


See also



  • Magnetic Pole Shift - PESWiki directory of additional material and data collection, mentioned above.











  • Wandering Poles - The mystery of the Earth's magnetic field reversals may at last be solved. Field, which deflects solar wind, is diminishing, and headed for 180 flip-flop.  (Popular Mechanics; Feb. 24, 2005)








Page posted by SDA Feb. 26, 2005
Last updated

Comentarii

  1. Cu cateva saptamani in urma (3-4) am ascultat un comentariu al domnului Cristian Roman pe TVRM in care domnia sa a incercat sa demonteze perspectiva pesimista legata de 2012 ! Consider argumentatia dansului trunchiata si controversata, referindu-se numai la unele informatii pe care sustinea ca le detine privind frecventa Schumann, in sensul ca aceasta nu a crescut spre dublu si deci nu avem de ce sa ne facem probleme !? Nu am informatii foarte certe in aceasta privinta...Stiu insa ca MAGNETISMUL terestru, pe care dl.C.Roman nu l-a abordat, a scazut semnificativ in ultimii 400 de ani (mai ales in ultimii 200 de ani ceea ce, in mod curios, corespunde cu dezvoltarile legate de revolutia industriala, dar si aceasta poate fi o speculatie nefondata stiintific si nu insist asupra ei !), respectiv de la 4.5 gauss la 0,5 gauss ! Chiar daca informatiile pe care le-am retinut nu sunt cele mai exacte, faptul in sine este cunoscut si provoaca multe batai de cap specialistilor si nu numai lor, una din consecinte fiind diminuarea drastica a imunitatii organismelor biologice si deci si a noastra, a oamenilor...! Un alt aspect ocolit in acel comentariu este si intrarea sistemului nostru solar in CENTURA FOTONICA a Galaxiei, ale carei consecinte nici nu ni le putem imagina in totalitate pentru o scenarizare adecuata, cat mai apropiata de realitate...Se stie doar ca acest fenomen se petrece la fiecare interval de cca12500 ani(jumatatea anului precesional,daca am retinut corect), pe parcursul acestei treceri producandu-se fenomene din cele mai diverse : de la catastrofe determinate de schimbarea unor parametri functionali ai sistemului solar si -implicit - ai planetei(inclusiv a magnetismului), pana la modificari mai mult sau mai putin subtile ale manifestarilor fizice(unii sustin chiar modificarea ADN-ului, de pilda) si psihice ale fiintei umane ! Am facut aceste modeste completari pentru a avea o baza de discutie si comunicare mai ampla si mai apropiata de semnificatia momentului si perioadei pe care o parcurgem si care...nu stiu cat tine ! Sunt voci care sustin, cu multa ardoare, trecerea in alta dimensiune a Pamantului cu tot ce ii apartine, deci si a noastra, a oamenilor...O fi, n-o fi asa ?! Eu zic sa fim atenti sa nu punem noi insine umarul pentru extinctia totala si definitiva a BIOTOPULUI terestru!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cert este ca ceva va fi. Cat va fi de grav,probabil vom afla in scurt timp. Dar,traiesc cu speranta ca omul nu va disparea de pe Pamant. Ce timpuri mai traim!

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil ar trebui sa ne asteptam la un potot , daca are lok inversarea polilor. apropo de potop :decand nu ati mai vazut un ...curcubeu?

    RăspundețiȘtergere
  4. de saptamana trecuta :P
    unii mai au de citit...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Energie gratuita nelimitata

primele generatoare complete de HHO in Romania

Nanobobotii si demolarile turnurilor gemene din 9/11

USA tine pe loc evolutia tehnologica pentru propriile interese strategice

Zeolit - pompă de căldură

Zeolit in concentrator de oxigen

9/11 nu e o manipulare, e semnal de alarma ca suntem prost proiectati

Orgonu` lu peshte, aerogel si alte leacuri gen chi sau ORMUS

The Secret - and everything after