Reclame google

Zeolit in concentrator de oxigen

Zeolit este o roca / material destul de 'desteapta' pentru cat este de comuna, am vazut ca se foloseste in detoxifierea iazurilor si la absorbtia unor substante din custile de animale, ca proprietatile lui fizice il fac potrivit pentru utilizarea in pompe de caldura cu zeolit, astazi va voi arata o alta proprietate a clinoptilolitului zeolit, legata de variatiile proprietatilor chimice in functie de presiune.

Zeolit si carbon activat in concentrator de oxigen

.

Zeolit in concentrator de oxigen


Un concentrator de oxigen portabil cu zeolit poate avea dimensiuni foarte mici, tocmai datorita eficientei ridicate a procesului de filtrare a oxigenului din aer. Concentrator de oxigen cu zeolit cuprinde patru baterii cilindrice absorbante de particule cu dimensiune mică (16 x 40 mesh) pe post de sita moleculara, două din ele cu zeolit ​​și două cu site moleculare de carbon. Unitățile sunt integrate cate un filtru cu carbon în serie cu unul cu zeolit, avand cate o supapă la orificiile de intrare in bateriile cu zeolit ​​și la orificiile de evacuare de la bateriile cu carbon. Puritatea oxigenului gazos este mărită prin adsorbția selectivă și eliminarea componentei de  azot în tuburile cu zeolit, iar componenta de argon în tuburile cu carbon, intr-un ciclu în două etape.

In timpul primei etape a ciclului, o pereche de filtre (unul cu zeolit ​​și unul cu carbon) primește aer cu presiune mare care presează zeolitul și stabilește un flux de oxigen la iesire. Simultan, gazul cu presiune ridicată din cealaltă pereche de baterii este evacuat la o presiune mai scăzută, de obicei in mediul ambiant, iar acest depresurizarea servește pentru a elibera azotul și argonul adsorbite anterior în timpul fazei de înaltă presiune a ciclului. La pasul al doilea al ciclului, cele doua perechi de baterii fac schimb de roluri. Acest proces ciclic duce la eliberarea constanta într-un flux continuu de oxigen de puritate foarte ridicată (până la 99,1 %). Separarea este efectuată la o temperatură de 297 °K (23.85 °C).

Purificatorul secundar nu are nevoie pentru regenerare de un flux de purjare pentru bateria de carbon ca sa funcționeze eficient, lcru care reduce consumul gazului de alimentare, deci si energia electrica necesara, precum si uzura aparatului.

Sper ca sa va fie utile aceste informatii, mie mi s-au parut foarte interesante. Sunt atatea alte utilizari ale zeolitului de care inca nu stiu, asa ca daca aflati inainte, va rog sa comentati cu link catre resursele gasite.

Toate bune!

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Energie gratuita nelimitata

primele generatoare complete de HHO in Romania

Nanobobotii si demolarile turnurilor gemene din 9/11

USA tine pe loc evolutia tehnologica pentru propriile interese strategice

Zeolit - pompă de căldură

9/11 nu e o manipulare, e semnal de alarma ca suntem prost proiectati

Orgonu` lu peshte, aerogel si alte leacuri gen chi sau ORMUS

The Secret - and everything after