Reclame google

Zeolit - pompă de căldură

Am primit zilele trecute prin email o "super ofertă" si am zis sa vad si eu la ce-i bun zeolitul asta despre care mai citisem deunăzi un articol, Zeolit - tuff-ul minune...

Si ghici peste ce-am dat pe pagina lui Gene Curtis:

Simplu: pompă de căldură solară - încălzire și răcire


Postat pe 01 decembrie 2011 de genecurtis

.

zeolit - pompa de caldura



Conceptul de pompă de căldură solară este simplu:  Zeolit ​​într-un container, apă într-un alt container, recipientele conectate cu o țeavă, extragem aerul - ceea ce determină apa să fiarbă la temperatura ambiantă, zeolitul ​​absoarbe vaporii de apă și se încălzește , apa se răcește. Pentru a reseta procesul, se încălzește containerul cu zeolit fie cu energie solară, fie cu  căldură din reziduuri etc, pentru a se usca. Când e încăzit, elimină apă. Atunci când este frig afara se poate folosi caldura de la zeolit.

Zeolit costă aproximativ 30 dolari SUA pe 4,5kg (total 2011 de dolari) ZEOMAX Zeolitul pentru cresterea Gazonului de 50 lb , Mai scump e în cantități mici Kitty Cristale Premium Cat - Așternut pentru animale de casa - 24 lb . (Probabil inca si mai putin dacă e luat direct de la o mină .)
Zeolit ​​este sigur, fiind folosit în multe aplicații de ameliorare a  solului și dezodorante pentru animale de casă sau produse de sanatate.

Rezultatele experimentale arată sistemul oferă aproximativ 500 BTU la 1300 BTU pe jumătate de kilogram de zeolit ​​în funcție de calitatea zeolitului, cel natural este mai bun decât sintetic. O casă tipică din SUA de 350mp are nevoie de aproximativ 36.000 BTU pe ora (echivalentul unei pompe de căldură hidraulice obisnuite care consuma cca 1000Watt/h și cântărește 3tone) pentru răcire, care este 864000 BTU pe zi. Asta e aproximativ 1000 de kilograme de zeolit ​​să se răcească o casă tipică din SUA, în fiecare zi, toată ziua: fara CFC, fără nicio amprenta de carbon, nici gaze cu efect de seră, DIY (fă-ți-o singur) prietenos, sigur și relativ ieftin, energie electrică foarte puțină pentru pompa de vid (prietenos pentru un sistem solar) . Utilizarea sa pentru refrigerare în locuri mai puțin dezvoltate este evidentă.


Experimentul la scară mică aici și aici . (Veți avea nevoie sa derulati putin în jos pentru a vedea.)


Este sigur, simplu, ieftin, eco-friendly și poate fi o componentă majoră a sistemelor de debranșare de la rețea. Deci, de ce nu am auzit despre pompa de căldură cu zeolit? Adevărul este că informația este obscură, îngropată în mijlocul a atât de multă dezordine, că puțini au auzit de ea în legătură cu energia solară. Chiar Wikipedia numai menționează în trecere pentru panouri solare , utilizarea zeolit în încălzire și răcire sau de aer condiționat solar . Atunci când faci o căutare pe zeolit ​​te inundat cu link-uri pentru suplimente de sănătate scumpe care promit marea cu sarea. (Evident, unii oameni cred că vindecă cancerul, previne pierderea de masa osoasa si detoxifica).

Există foarte puține informații pe Internet despre cum să-l folosească lumea ca pompă de căldură. În final iată 3 dintre cele mai bune link-uri:

Lucrare stiintifica care trateaza problema pentru adaptare la energie Solară (PDF, date și detalii tehnice) .
Este folosit ca un Keg - Răcitor de Bere (faceți clic pe tab-ul produselor sau fila tehnologie zeolit) .
Iată și un experiment la un Eco-Village.

Am de gând să cochetez cu ideea pompei de caldura cu zeolit în viitorul nu foarte îndepărtat. Mai jos sunt cateva date tehnice care vă pot ajuta cu încercările voastre.

Apa fierbe la 70F (21C) la 3,75 PSI, 60F(15C) la 3.5 psi, 50F(10C) la 3,25 psi, 40F(5C), la 3 psi (valori aproximative)

Zeolitul are Densitate (aproximativ la fel ca și apa): 0.9 - 1.1 grame pe centimetru cub

Temperatura necesară să se usuce zeolitul: 300F (150C) (minim, 250F (120C)) - se poate obtine de la soare


Presiune de lucru recomandată: 1-2 psi (aproximativ 1/10-lea presiunea atmosferică)

Comentarii

  1. Adica? Daca vrei sa spui doar ca nu intelegi, mai citeste, ca nimeni nu s-a nascut invatat.
    Clinoptilolitii si in speta zeolitul, ca asta e la moda acum, au niste proprietati deosebite fata de ce am invatat noi la fizica clasica si chimia petrolista, date de structura sa. Sunt multe exemple de astfel de proprietati si clinoptilolitii nu sunt singurele materiale cu proprietati mai.. exotice.

    Ca fapt divers, poti citi despre utilizarea zeolitului intr-un articol destre structura unui concentrator de oxigen medical.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Energie gratuita nelimitata

primele generatoare complete de HHO in Romania

Nanobobotii si demolarile turnurilor gemene din 9/11

USA tine pe loc evolutia tehnologica pentru propriile interese strategice

Zeolit in concentrator de oxigen

9/11 nu e o manipulare, e semnal de alarma ca suntem prost proiectati

Orgonu` lu peshte, aerogel si alte leacuri gen chi sau ORMUS

The Secret - and everything after