Reclame google

Bateriile care se incarca cu viteza luminii

Baterie de acumulatori care se incarca instantaneu?

Imi amintesc ca m-a intrebat deunazi un amic daca stiu ceva despre aceasta tehnologie revolutionara baterie de acumulatori care se incarca instantaneu. Atunci nu stiam si chiar mi s-a parut ceva in neregula sa se incarce o baterie de acumulatori de telefon mobil doar in cateva secunde pentru ca apoi sa poata fi folosita normal.

Initial am zis ca e vreo smecherie din asta comerciala, dar astazi am gasit intamplator pe youtube acest profesor de chimie Rick Keener care ne explica pe scurt cum putem sa creem aceste baterii in casa cu un CD-RW obisnuit. Iata un articol mai detaiat despre istoria acestei tehnologii dezvoltata si la UCLA. Acum pot raspunde amicului meu: da, aceasta este o tehnologie de baterie de acumulatori simpla si eficienta.

Baterie de ultracapacitoare ce inlocuieste cu succes bateria automobilului. 350Farazi - 3000Farazi

Cu ceva timp in urma am aflat despre Ultracapacitoare sau ultracondensatori, cu valori de sute si mii de Farazi la 2.7 volti. Mai exact e vorba despre un experiement facut de un tip din America care a inlocuit bateria de acumulatori Pb-Acid cu o baterie de Ultracapacitoare de 6 bucati condensatori Boostcap de la Maxwell de 350Farazi la 2.5v. Cu aceasta baterie incarcata la cca 14v putut porni fara probleme masina sa, un citroen daca imi aduc bine aminte, a lasat radio pornit o vreme si a demonstrat ca bateria poate tine peste weekend sarcina suficienta cat sa porneasca motorul luni dimineata. Este nemaipomenit, daca alternatorul si releul de incarcare functioneaza corect, practic nu mai ai nevoie de bateria cu PB si acid sulfuric - reduce incarcarea cu greutate a masinii, reduce impactul asupra mediului, reduce costul de mentenanta pt ca aceste ultracapacitoare nu se uzeaza precum acumulatorii auto cu Pb si Acid. Costul unui ultracondensator BoostCap de 350F/2.7v porneste de la $8 (sunt inca disponibili pe ebay) dar eu am gasit chiar de 3000Farazi/2.7v cu $20 din desmembrarea unor sisteme de franare magnetica de la camioane (aceasta tehnologie fiind destul de comuna in SUA inca din 2004).

Fiecare isi poate crea propriile ultracondensatoare acasa folosind un laser obisnuit de CD-RW pentru crearea grafinei dintr-un film de oxid de grafit.

Baterie de ultracapacitoare ce inlocuieste cu succes bateria automobilului. 350Farazi - 3000Farazi

Mi s-a parut foarte tentanta ideea si cred ca voi investi pentru a lua 10-12 ultracapacitori Maxwell de 3000Farazi pentru a crea o baterie de capacitate mai mare (este nevoie de 5-6 condensatori pentru a se putea incarca la 12-14v) pentru ca o comanda minima trebuie sa fie de minim 10 bucati. Daca este cineva doritor sa preia jumatate din ei pentru proiectele proprii il rog sa-mi lase un comentariu.

 

Probabil data viitoare voi scrie un articl despre viitorul costumelor spatiale cu structura nanomerica :) Experimentele au aratat ca animalele pot supravietui in spatiul cosmic echipate cu acest tip de costume spatiale produse prin nanotehnologie.

Comentarii

  1. Salut, ma intereseaza, daca inca nu ai luat contacteaza-ma la adresa de imail si vorbim mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  2. da,ma intereseaza si pe mine...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vezi ca acel oxid de grafit nu e lucrat cu un CD-R obisnuit.. ci cu unul care scrie acele desene pe cd..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Energie gratuita nelimitata

primele generatoare complete de HHO in Romania

Nanobobotii si demolarile turnurilor gemene din 9/11

USA tine pe loc evolutia tehnologica pentru propriile interese strategice

Zeolit - pompă de căldură

Zeolit in concentrator de oxigen

9/11 nu e o manipulare, e semnal de alarma ca suntem prost proiectati

Orgonu` lu peshte, aerogel si alte leacuri gen chi sau ORMUS

The Secret - and everything after