Intalnirile HHO - Call to action!
Universitatea Politehnica, prin catedra de Automatica, deruleaza un proiect de dezvoltare a unor motoare si mecanisme auto mai eficiente energetic, in scopul cresterii independentei fata de derivatele petroliere. Au fost luate in discutie solutiile hibride propuse si chiar implementate de japonezi, celulele de ardere cu metanol si cele cu hidrogen si utilizarea gazului Brown (amestec echimolar de O2 si H2 rezultat din cracarea apei).
Un alt subiect interesant a fost inmagazinarea energiei de franare nu in baterii (metoda folosita de cca 3 decenii la camioanele de tonaj, acum si la automobile), ci sum forma e aer comprimat, metoda mult mai "verde" si mai ieftina decat cea cu baterii de acumulatori electrici.
Deoarece exista o piata in curs de dezvoltare, si deoarece proiectele sunt doar la inceput, este nevoie de colaboratori care sa se ocupe de anumite parti ale proiectului, cum ar fi confectionarea anumitor componente, acreditarea anumitor procese si in final de punerea pe piata a produselor finite.
Proiectul are trei componente, una academica, strans legata de cea de cercetare si una economica, care vizeaza implementarea si valorificarea rezultatelor cercetarii. Fiind vorba despre un proiect de cercetare universitar, rezultatele cercetarii sunt in acest caz mai mult decat obtinerea unui patent sau a unui prototip, dezvoltarea segmentului de cercetare fiind un domeniu prioritar, are printre obiective implicarea studentilor si cercetatorilor in dezvoltarea economiei locale.
Prin urmare, care aveti idei sau care doriti si puteti sa va implicati in diferite parti ale acestui proiect, suntti invitati sa faceti propuneri. Dupa selectia ideilor se vor trasa directiile in care se vor implica echipele desemnate. Agentii economici privati se pot implica direct sau pot colabora pe parcursul proiectului, alaturi de investitori si studenti, fiecare participand cum poate si avand partea sa de beneficii.
Hai, curaj!
[…] Intalnirile HHO – Call to action! […]
RăspundețiȘtergere